PlayStation 4 controller – Billig PS4 controller

Står du og mangler en billig PS4 controller? Så er du kommet til den rette hjemmeside.

Billede af controlleren ps4

Få den bedste viden og de billigste priser på den evolutionære PS4 controller. Markedet og informationerne på den nye controller kan være meget uoverskueligt, og man kan hurtigt fare vild omkring, hvad der er fakta og rygter.

Den minder stadig utrolig meget om sin forgænger til PS3, men der er dog alligevel sket utrolig mange små men interessante ændringer, som kommer til at få indflydelse på gaming af PS4 spillene.

Sony har bl.a. udtalt at denne controller, kommer til at revolutionere måden at spille PlayStation på. Alle disse nye detaljer kigger vi nærmere på nedenfor.

Mest læste tekster om DualShock 4

PSikonKnapperne – 100% forbedring PSikonInnovative bevægelsessensorer og lyd   PSikonDisse “kendte knapper” er fjernet

PSikonTouchpad og rumble-funktion  PSikonVideo: Præsentation af PS4 controllerenPSikonFF ved uheld og undersiden

Video: Se den nye Dualshock 4 her

Knappernes evolution – 100 % forbedring

På pressekonferencen den 20. februar 2013 præsenterede Sony også den nye controller DualShock 4 til PS4, og modsat selve spillekonsollen, afslørede Sony alt vedrørende denne controller, også hvordan den kommer til at se ud.

PS4 controller galleri

For det første, er de analog-sticks i controlleren blevet strammet op og en del mere præcise, hvormed det bliver nemmere at spille. Designet af disse analog-sticks, hvilke også bliver kaldet thumb-sticks, har også ændret sig lidt, og man kan nærmest sige, at de ligner lidt en kombination af dem fra PS3 og dem fra Xbox360.

Læs mere on Dualshock 4 på Sonys officielle side

PS3s thumb-sticks har en rund og plan overflade, og det har PS4s også, men ude i kanten er der lavet en lille fordybning, så der dannes en kant, hvilket minder lidt om Xbox360s controller. Hermed vil det nok blive lidt nemmere at styre disse sticks, da fingrene ikke så nemt vil kunne smutte af under heftige spil. Der er altså tale om thumb-sticks, der er lige så behagelige at røre ved, som ved PS3, men med en lille ændring, der kun må siges at være et plus rent spilmæssigt.

Skulderknapperne

Der er desuden også sket en mindre udvikling af controllerens forskellige knapper. Den største forskel ses nok på skulderknapperne. Det mærkes markant på L2 og R2, eftersom disser knapper nu er helt flade i stedet for at være konvekse, som de var på DualShock 3. L1 og R1 er desuden blevet en smule større og har fået en form, der er mere rund end tidligere. Ud over ændringen af knappernes design, er der også sket en forbedring af mekanikken i disse knapper.

Retningsknapperne

Der har endvidere sket en justering af retningsknapperne, hvilke er blevet lidt større, og så hælder alle fire knapper meget svagt mod midten af det ’kors’, som de tilsammen udgør. Hermed skulle det være nemmere at skelne mellem knapperne, således man altså ikke kommer til at trykke på de forkerte knapper i kampens hede, og dette skulle desuden også medføre et bedre greb om controlleren. Derimod er der ikke sket nogen ændringer i den anden side af controlleren i forhold til knapperne med trekanten, firkanten, krydset og cirklen, og disse knapper sker der højst sandsynligt aldrig noget med – de knapper må siges at være kommet for at blive, som de er, og altså være fast inventar af PlayStationen, så længe den vil komme til at eksistere.

PS4 controllerens bevægelsessensorer og lyd

Controlleren er også udstyret med en helt ny tre-akses gyroskopisk bevægelsessensor, som indeholder et tre-akset accelerometer, hvilket er godt, for dig der gerne vil leves ordentligt ind i spillet uden afbrydelser, da du ikke risikerer, at controlleren ikke fanger dig, selvom du ikke bliver i samme position hele tiden, men derimod bevæger dig rundt i rummet. Controlleren er nemlig udstyret med LED-lys, hvilket er integreret i selve skallen af controlleren, og kameraet kan herved hele tiden spore alle fire controllere med præcis nøjagtighed, og de gode komponenter gør det altså muligt at kunne rotere uden problemer for spillet.

PS4 dualshock bevægelsessensorer

Med andre ord vil den nye lyskilde i PS4 controlleren udpege, hvor i rummet du opholder dig. Hvis du spiller i højre side af skærmen, og skifter til venstre side af skærmen, så vil splitscreen-moden automatisk flytte din skærm til din nye position. Bliver din ”spiller” skadet i spillet, vil LED-lyset blive, og dermed vise at din karakter er skadet. Lyset i controlleren vil lyse i forskellige farver: blå, rød, grøn eller pink, alt efter om man er første, anden, tredje eller fjerde spiller, og disse lys bliver som nævnt sporet af det lille ’eye’ kamera, der hører med til konsollen.

Indbygget jackstik

Rigtig mange PS-fans har bedt om det, og nu får de det endeligt. Med til konsollen følger der et PS4 headset. Der er også et headset-jackstik, således man ikke behøver at have lyden ud gennem fjernsynet og altså larme i hele stuen, hver gang man spiller. Samtidig kan du bruge dit headset til at tale med vennerne online. Der er endvidere en mono-højtaler i midten af controlleren under touchpadden.

Start og select knapperne er fjernet

I forbindelse med layoutet af knapperne, ses den absolut største ændring ved at knapperne ’Start’ og ’Select’, som har været fast inventar på controlleren i 19 år – altså siden den første controller til PS1 – er blevet fjernet. Disse knapper er blevet erstattet af en ’Share-’ og en ’Options-knap’. ’Share-knappen’ vil skulle bruges i sammenhæng med de sociale funktioner som eksempelvis facebook, twitter, youtube m.v., der er koblet til PS4.

Hardware-encoderen i PS4 sørger altid for at optage de sidste adskillige minutter af et spil uden brug af yderligere ressourcer fra spillet, og ved at trykke på ’share-knappen’ kan du uploade og gemme afslutningen på dit spil, så du kan vise resultatet til dine venner gennem de sociale medier eller blot gemme det til din egen fornøjelse. ’Option-knappen’ vil dog formentlig komme til at have nogenlunde samme funktion, som den tidligere ’Start-knap’ havde.

Controllerens touchpad og rumble-funktionen

DualShock 4 er som noget helt nyt udstyret med en to-punkts Vita-lignende touchpad i midten af controllerens overside. Touchpadden er hævet en smule i forhold til resten af controlleren, og den har en opløsning på helt usædvanlig 1920×900. Denne touchpad kommer med en ’klikke’-lyd, så man ikke er i tvivl om, om man har trykket på den.

Sammenlignet med den tidligere PS3 controllers ryste-funktion, er den nye DualShock 4 controllers rumble-funktion markant forbedret. Den gamle DualSchock 3 havde to vibrationsmotorer, der blev styret af en større analog-system som stod for forskellige bevægelser, mens en mindre analog-system tændte og slukkede for ryste-funktionen.

Hos PS4 controlleren er begge motorer opgraderet til at have forskellige grader af vibrationer, som kan finindstilles efter behag. Sony har udtalt, at de har store forventninger til denne funktion, og at den bliver yderst populær hos køberne.

At PS4 controlleren er udstyret med denne nye teknologi og ekstra mekanik, eksempelvis i form af touchpadden, har betydet, at controlleren er blevet noget større. De to greb på controlleren er gjort lidt bredere i forhold til PS3 controlleren, og både knapperne og styrepindene er blevet rykket en smule i forhold til den tidligere model, for at der skulle være plads til touchpadden. Hermed er DualShock 4 også blevet lidt tungere end DualShock 3, og den vejer nu omkring 210 gram, hvilket altså er ca. 20 gram mere end de tidligere kun 190 gram.

Video: Sonys egen præsentation 2013

I denne korte (redigerede) video bliver du præsenteret for controlleren af selveste Sony til deres egen pressekonference ved udgivelsen af PS4. Selve videoen er kun 2:30 min. og fremlæggelsen kommer kun ganske kort omkring funktionerne. Du kan stort set læse alt hvad der bliver nævnt på denne side.


Dualshock 4: FF ved uheld og undersiden

Controlleren til den nye PS4 vil ikke, som det var tilfældet med dens forgænger, spole frem ved et uheld, når man sætter controlleren fra sig. Et af de største klagepunkter, som der var ved PS3s DualShock var nemlig dette problem, så det er der blevet godt en masse ved. Sony har endda udtalt, at de har kunnet tabe controlleren, uden af den har sprunget noget som helst over.

Endelig er det værd at nævne, at DualShock 4 kommer til at have en let nubret overflade på undersiden af controlleren, hvilket skulle gøre den nemmere at håndtere og mindre glat, så der ikke opstår problemer med at holde fast i den, når bølgerne går højt og håndfladerne bliver fugtige under en spændende omgang FIFA.

Hvad bliver priserne PS4 controlleren?

Priserne på Dualshock 4 er endnu ikke kommet frem, men så snart de gør, kan du regne med at finde dem via denne side. Tager vi et kig på konsollernes historie, vil den kloge læser opdage, at priserne stiger for hver gang en ny konsol udkommer.

Det betyder, at vi godt kan regne med en mindre prisstigning på den nye kontroller. Den ældre model (Dualshock 3) koster i omegn af 365 kr., og det vil ikke overraske, hvis den nye kommer til at ligge i en prisleje på 380-400 kr.

Disse priser er meget realistiske, da den nye controller er forbedret på mange punkter (se ovenstående tekst), og den dermed koster mere at producere. De forskellige PS-fora på nettet har spurgt fansene om deres meninger om priserne på den nye controller, og det ser ud til, at de er villige til at betale prisen uanset om den ligger på 350 kr. eller 450 kr.

Man kan sagtens forestille sig, at den nye model udkommer i forskellige versioner akkurat som før i tiden. Farverne kan variere, og udseendet kan ændres, og disse nye tiltag har naturligvis en indflydelse på prisen.

Sony kan alligevel godt overraske, da de havde store problemer med at sælge den tredje konsol i starten indtil priserne begyndte at falde. Det betyder for fansene, at der er en lille chance for at priserne på PS4 controlleren måske kan ligge på samme prisleje, som Dualshock 3.

Vil du gerne spare penge og finde den billigste controller? Tag et kig på vores prissammenligner øverst på denne side, og få et overblik fra de forskellige forhandlere som Coolshop, Komplett, MM-Vision, Bilka, GameBits, Wupti, DataWorld og mange flere.