Hvad er forskellen på PlayStation 3 og PlayStation 4?

Nu er der ikke længe til at PlayStation 4 udkommer i Danmark. Alle rygterne peger på december 2013/starten af 2014, og du kan med andre ord allerede begynde at ønske dig konsollen i julegave – eller som en forsinket julegave.

Vi har lagt mærke til, at rigtig mange PS-fans, faktisk er i tvivl om hvor stort springet bliver fra den nuværende PS3 til PS4. Da PS2 blev lanceret troede man nærmest ikke på, at det kunne blive meget bedre, men mange tog sandelig fejl. PS3 kom ud ud i 2007 (EU), og tog hele verden med storm med dens elegante design og hardware. Konsollen var nærmest for god til at være sand, men de høje priser forhindrede rigtig mange fans at købe i starten.

Den samme fejl med en for høj pris, vil Sony ikke begå med PlayStation 4. Intet er bekræftet endnu, men alt tyder på at modellen udkommer i 2 versioner, hvor den ene af de to kommer til at koste mindre. Prisen kommer ifølge rygterne til at ligge på 2000-3000 kr.

Infografik over forskellen på PS3 og PS4

Som altid florerer rygterne overalt på nettet, og det er derfor svært at blive klog på hvad den nye PlayStation 4 kommer til at kunne. Vi har ikke set meget endnu bortset fra Sonys præsentation af PS4 controlleren, og alt det tekniske bag den nye konsol.

Vi har i den forbindelse udarbejdet en infografik over de tekniske specifikationer på PS3 og PS4.

Det kan selvfølgelig være en smule svært at forstå de tekniske-ord, og scroller du en smule ned, sætter vi ord på tallene. Du kan ligeledes finde endnu mere info om PlayStation 4 via vores forside.

Vi har betalt for både research og fremstillingen af denne infografik. Bruger du den på dit eget website, skal du sørge for at linke tilbage til denne artikel. Hvis der ikke linkes tilbage, vil du modtage en faktura for prisen af udarbejdelsen af infografikken 🙂

Infografik PlayStation 4 - Forskel PlayStation 3

PS4 – Hvad betyder alt det tekniske?

GDDR5 RAM

Playstation 4 får intet mindre end 8 GB af det stærke og hurtige GDDR5 RAM. Denne nyhed kom som en stor overraskelse for mange spiludviklere, og denne ram opgradering gør PS4 til en af de mest avancerede fremtidige konsoller på markedet. Med GDDR5 RAM vil vi højst sandsyneligt opleve en forbedring på faktor 16.

X86-64 Jaguar, Radeon GPU

Det er blevet bekræftet at PlayStation 4, vil benytte en Jaguar CPU fra AMD. Denne er opbygget som en x86 med 64-bit, og kan i teorien yde op til 1,84 teraflops med 18 Compute Units. Oversat betyder dette, at PS4’s grafikhardware ligger på 800 MHz i frekvens, og med en båndbredde for GDDR 5 RAM med 176 GB/s, er PS4 i stand til at yde en frekvens på 5,5 GHz. Udviklerne til konsollen kan frit arbejde med opgaver som kunstig intelligens, skyggeeffekter og fysiskberegning.

Blu-Ray-drevet x 6

Hvor den tidligere PS3 havde en Blu-Ray-drev med 2x-hastighed, har den nye PlayStation 4 Blu-Ray-drev med 6x-hastighed. Sony producerer selv sine Blu-Ray-drev, og kan derfor presse prisen helt ned i bund, hvilket sikrer en privenlig 50 GB-dual-layer løsning. Vi skal altså ikke regne med nye 100 GB quad-layer medier, da de engang kommer i fremtiden, når 4K TV bliver standard.

Et svar til Hvad er forskellen på PlayStation 3 og PlayStation 4?


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(332): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/comment-template.php(2172): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/comments.php(43): wp_list_comments(Array) #7 /var/ww in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63