Playstation 4 anmeldelse – er PS4 prisen værd?

Vi har fået fat i vores egen Playstation 4 og har haft testet den de sidste dage. Vi føler os derfor klar til at give en endelig anmeldelse af Sonys nyeste spillekonsol. Læs den fulde anmeldelse, hvis du ønsker at vide om Playstation 4 virkelig er pengene værd.

Billede af PlayStation 4

Det sjove ved spillekonsoller er at de ikke bliver opdateret hvert år som meget andet elektronik. Derfor kan du være sikker på at når du køber en Playstation 4, så vil der pludselig ikke komme en Playstation 5 før om mange år. Den tidligere Playstation 3 kom på markedet i 2006 og lever stadig i stuen og på drengeværelse i de fleste hjem – som den nok også ville gøre i nogle år endnu.

Playstation 4 skal tage over PS3s plads som en af de mest populære spillekonsoller i bl.a. Europa. PS3 har været i tæt konkurrence med Xbox 360 hvor de to spillekonsoller har været meget tæt i salgstal. Nu er det blevet storebroderens tur, Playstation 4 til at tage kampen op mod Xbox 360. Som vi har skrevet om tidligere her på siden så er Playstation 4 på papiret en bedre spillekonsol. Det er den af den simple årsag, at dens hardware er lidt hurtigere og derfor teoretisk kan vise grafik i bedre kvalitet. Men kampen mellem PS4 og Xbox One er lige så meget til hvilken controller man bedst synes om, og ikke mindst hvilke spil man helst vil spille. Derfor vil vi udelukkende kigge på Playstation 4 i denne anmeldelse.

Designet

Det er ingen tvivl om at designet på den nye Playstation 4 er blevet betydeligt bedre i forhold til Playstation 3. PS4 byder på et mere moderne og lækkert finish med skarpe kanter. De to knapper på forsiden er skjult godt, og det samme er de to USB porte foran også. Det vil sige at Playstation 4 sagtens vil kunne stå fremme i enhver stue om den står på højkant eller om den ligger ned.
Vi er enige om at Sony har overgået sig selv med designet, og Playstation 4 er den flotteste spillekonsol på markedet!

Hardware

Vi har skrevet rigtig meget her på siden om Playstation 4 og dens specifikationer. Det er ingen hemmelighed at PS4 indeholder noget af det kraftigste hardware som findes på markedet, og den er mange gange hurtigere end Playstation 3. PS4 indeholder en PC arkitektur som betyder at udviklerne vil have nemmere ved at udvikle spil som bruger alle musklerne i Playstation 4, som betyder endnu bedre og skarpere grafik! Den hurtige processor og lynhurtige grafikkort i PS4 betyder at alle de nyeste Playstation 4 spil vil fremstå i den bedste kvalitet, du nogensinde har set på en konsol før.

playstation-4-controller-630x420

Controller

Ingen ny Playstation uden en ny controller. Det betyder derfor at der følger en DualShock 4 med i købet når du køber en PS4. Den nye controller minder meget om den tidligere DualShock 3 controller, men der er alligevel blevet til betydelige forbedringer. Den største forbedring er at controlleren er blevet mere lækker at have i hånden og at bruge. Det skyldes ikke mindst de nye analog sticks og større triggers på L2/R2 knapperne som er blevet meget nemmere at benytte. DualShock 4 har også fået en “share”-knap, som gør det muligt at dele gameplay med hele verden. Det kan fx være at du scorer et fantastisk mål i det nye FIFA 14 eller at du blot ønsker at streame Call of Duty Ghosts ud på internettet så andre kan følge med. En par sidste detaljer ved den nye controller er at den har fået LED lys og indbygget højtaler. Begge dele bruges forskelligt fra spil til spil. Fx bruger du LED lyset til at finde ud af hvilken controller er hvilken spiller i fx FIFA 14, mens LED lyset bruges til at vise hvor om du mister liv i Killzone Shadow Fall.

Spil

Ingen spillekonsol uden spil. Derfor kræver det også der kommer spil ud med en hvis kvalitet før spillekonsollen er værd at bruge penge på. Det er ingen hemmelighed at Playstation 4 havde fået et par spændende titler som skulle være klar til udgivelsen, som senere er blevet udskudt. Det drejer sig bl.a. om det meget omtalte Watch Dogs spil som nu først kommer i første kvartal 2014. Spil som fx Fifa 14, Call og Duty Ghost og Assassins Creed Black Flag er rigtig gode spil som ser fantastiske ud til Playstation 4, men som også kommer ud til alle andre platforme. Eksklusive titler til Playstation er bl.a. Killzone Shadow Fall og Knack er gode spil men ikke fantastiske spil som man kunne forvente ville være klar til en helt ny spillekonsol.

Playstation 4 anmeldelse dom – bør du købe PS4?

Uden at være alt for farvet, så er der ingen tvivl om at Playstation 4 er den bedste spillekonsol på markedet. Den populære Playstation 3 har fået en storebror efter 7 år der bl.a. byder på et lækkert design og en meget bedre controller. PS4 har fået noget af den bedste hardware på markedet som betyder at den vil være klar til at spille spil de næste mange år i den skarpeste kvalitet. Står du og skal købe en helt ny spillekonsol er blot ønsker at opgradere din gamle, så synes vi bestemt at Playstation 4 er værd at overveje. Det er fremtidens spillekonsol, og allerede fra næste år vil det blive en endnu bedre konsol da mange ventede spil udkommer.

Et svar til Playstation 4 anmeldelse – er PS4 prisen værd?


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(332): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/comment-template.php(2172): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/comments.php(43): wp_list_comments(Array) #7 /var/ww in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63