PS4 Pro viser sig Xbox One overlegen

Sony’s Playstation sad i år 2000 nærmest egenhændigt på spillekonsol markedet. Det var indtil Microsoft lancerede deres debut konsol i form af Xboxen.  Xbox stilede efter at kunne alt det som Playstation ikke kunne, og havde kort tid efter lanceringen allerede succes. Siden har konkurrencen om forbrugerne de to giganter været indædt. Flere gange har den ene aktør vist sig foran for derefter at få baghjul af en ny lancering kort efter. I dag konkurrerer de to virksomheder med henholdsvis deres PS4 Pro og Xbox One S. Vi tager et dybdegående blik på de to virksomheders konsoller og vurderer deres respektive styrkeforhold. Til at vurdere dette bliver der blandt andet svaret på disse spørgsmål:

  • Hvilken konsol er mest kraftfuld?
  • Hvilken konsol har den højeste ’resolution’?
  • Kan jeg bruge 4K Blu-Ray?
  • Kan jeg spille mine gamle spil på konsollen?

 

Forskel i ydeevne – Hvilken konsol er mest kraftfuld?

Forskellen i ydeevne er mellem PS4 Pro og Xbox One S er overraskende stor. Sony har virkelig opgraderet deres processer mens Xbox One S’ opgradering er relativ beskeden. Her skal man selvfølgelig tage højde for prisforskellen. PS4 kan fås for omkring 3.000 kr. og koster dobbelt så meget som Xbox One S, der kan anskaffes for 1.500 kr. Hvis du vil have den dyrere, men meget mere kraftfulde PS4 Pro, og ikke lige har kapitalen til det, kan du klikke her og undersøge muligheder for et hurtigt lån til gode renter.

Ydeevnen er simpelthen bare bedre hos PS4 Pro. De interne komponenter er med den nye lancering virkelig forbedret. Den nyligt implementerede ’Boost Mode’ giver spillere ekstra fordele i form af højere ’framerates’ i betydeligt flere spil.

 

Forskel i grafik – Hvilken konsol har den højeste resolution?

Både PS4 Pro og Xbox One S understøtter HDR (High Dynamic Range). Den primære forskel ligger i, at PS4 Pro modsat Xbox One S har mulighed for at køre spil i en ’resolution’ højere end Full HD. Dette giver en mere glat overgang i billederne, der resulterer i en overordnet bedre grafisk oplevelse.

 

Boost Mode vs. Ultra HD Blu-Ray – Kan jeg bruge 4K Blu-Ray?

På trods af at eje UHD Blu-Ray standarden har Sony valgt at undlade at implementere den i konsollen. Det giver Xbox One S en fordel med deres Blu-Ray. Dog har PS4 Pro med lanceringen af Boost Mode indhentet meget af det forsømte. Ved aktivering fra menuen vil denne feature forbedre den grafiske oplevelse.

 

Overførsel af spil – kan jeg spille de gamle på konsollen?

Ligegyldigt om spillene er fysiske eller digitale, understøtter både PS4 Pro og Xbox One S alle de allerede eksisterende spil. Begge virksomheder har sørget for at opgradere specifikke spil, mens det kun er PS4 Pro, der udnytter en højere resolution.

Det er selvfølgelig subjektivt, hvilken konsol man er tilhænger af. Mange har valgt side for længe siden, og vil meget nødigt skifte. Hvis man ser bort fra prisen, er det dog tydeligt, at PS4 Pro på mange måder er Xbox One S overlegen. I hvert fald baseret på ydeevne og grafik.

 

 

 

Et svar til PS4 Pro viser sig Xbox One overlegen


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php:63 Stack trace: #0 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php(19): the_commenter_link() #1 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(179): custom_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(145): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/class-wp-walker.php(332): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-includes/comment-template.php(2174): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/comments.php(43): wp_list_comments(Array) #7 /var/ww in /var/www/obsidian.dk/ps-4.dk/wp-content/themes/canvas/includes/theme-comments.php on line 63